tiistai 30. joulukuuta 2014

Intro

Tammikuussa, armon vuonna 2012, kun allekirjoittanut pyöri noviisina oikeiden tatuoijien jaloissa (vähän kuten nykyäänkin) tamperelaisen Putka Tattoo & Piercingin liiketiloissa, keksin alkaa piirtelemään tatuointiliikkeen arjesta lyhyitä strippisarjakuvia. 
Vastoin ennakko-odotuksia idea osoittautuikin ihan hyväksi, ja kaikenkaikkiaan strippejä kertyi neljättäkymmenettä kappaletta.  Näitä alettiin julkaista liikkeen Facebook-sivustolla, alkuun säännöllisesti, sitten epäsäännöllisesti, sitten fiiliksen mukaan ja lopulta epätoivon vimmalla.
Valitettavasti tatuoijan työ ei ole pelkkää peukaloiden pyörittelyä ja koska koko sarjakuvaprojekti oli vailla taloudellisen edun tavoittelua (tarkoittaa että sitä tehtiin hyvää hyvyyttään), alkoivat aikataulut venyä siihen malliin että sarjis jäi telakalle jouluna 2012. 

Moni "hyvä" idea ja luonnos jäi pölyttymään yksinäiseen mustaan mappiin työkopin kirjahyllyyn. Ja tämä tietenkin jäi vähän harmittamaan. Ainakin itseäni, ehkä jotain muutakin. 
Seuranneena ajanjaksona, aina silloin tällöin joku henkilökunnasta kävi nykimässä hihaa, kun oli juuri sattunut jotain jännää josta "saisi hyvän sarjakuvan". 
Henkilökunta ja liiketila oli läpikäynyt muutoksia ja moni vitsi ei yksinkertaisesti enää toiminut, joten osa sai jäädä aloilleen. Mutta on muutamia asioita jotka eivät muutu. Kuten parrat, mustat vaatteet, lyhyet hiukset ja lätsät. 
Jostakin ihmeellisestä syystä muutama luonnos päätyi ihan valmiiksi sarjakuvaksi (tällä kertaa ihan kokonaiseksi sivuksi) asti ja pienen etsiskelyn ja kiristyksen jälkeen löytyi projektille myös lisäväriä, helsinkiläisen sarjakuvapiirtäjän Jonna Kuitusen siveltimestä. 

Projekti jatkuu, kunnes toisin päätetään. Koettakaa kestää ja löytää näistä jotakin hauskaa...


- Tuomas Koivurinne, 
yksi hahmoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti